Maarten Decombel is liefhebber van vele muziekjes en bezeten van alles waar snaren aan hangen. Zijn muzikale reis begint op zijn negende, hij ontdekt als tiener de folk en studeert gitaar (klassiek & jazz) aan het Hoger Conservatorium. De wereld van de open tuning is een echte openbaring en hij verdiept zich o.a. in de gitaarstemmingen DADGAD en CGCGCG. Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van krachtige energie en zachte lyriek.

In 2001 richt hij samen met accordeonist Wim Claeys Göze op, waarmee ze intieme luisterfolk spelen. Het duo is een heel vruchtbare samenwerking: ze nemen 3 cds op waaronder éen album in kwartet-vorm met de franse folkhelden Gilles Chabenat (I Muvrini) en Frédéric Paris (La Chavannée). Sinds 2002 al is hij de vaste snarenman bij Naragonia Quartet, een gekende band binnen het balfolkcircuit rond Toon Van Mierlo (accordeon/doedelzak) en Pascale Rubens (accordeon).

Als mandolaspeler en componist bloeit Maarten helemaal open binnen Snaarmaarwaar, een powerfolk-trio op snaren dat algauw een stevige live reputatie opbouwt.

Gestart in 2006, maken ze furore met hun unieke sound, gebaseerd op het krachtige gitaarspel van Jeroen Geerinck en de heldere mandoline van Ward Dhoore. Ze spelen vooral eigen nummers met een onmiskenbare groove, stevig geworteld in de Europese folk. In de zomer van 2014 kwam hun derde album "B.L.O.C.K." uit.

In 2011 brengt hij onder eigen naam "October Sunrise" uit, een heel persoonlijke luisterplaat op het kruispunt van folk en jazz. Zijn gitaarmuziek wordt mee ingekleurd door contrabas en drum en het trio krijgt heel goeide recensies.

Het mandolinekwartet MANdolinMAN - waarbij Maarten de mandocello voor zijn rekening neemt - legt zich dan weer helemaal toe op de traditionele muziek uit Vlaanderen. In 2011 nemen ze de cd "Old Tunes, Dusted Down" op, een hommage aan het veldwerk van folkpionier Hubert Boone. Ze spelen festivals over heel Europa, Canada en Brazilië. Later nemen ze o.a. bossa nova en Latijns-Amerikaanse muziek onder handen. Met "Unfolding The Roots" (2016) graven ze nog dieper in eigen erfgoed en in 2018 toeren ze door Vlaanderen met zangers Jan De Smet, Liliane Saint-Pierre en Herr Seele onder de vlag van Bazaar Bizar.

In 2017 wordt ook de lange samenwerking met draailiervirtuoos Gilles Chabenat bekroond met de release van "L Adorable Leurre" van Tondo. De inspiratie van het trio draailier-gitaar-(bas)klarinet is vaak te vinden in hedendaagse kunst en ze spelen een reeks concerten in België en Frankrijk.

Eerder op de muzikale reis speelde Maarten nog met Jim Boyes, Griff, Eleonor, Evelyne Girardon, Les Tisserands, Wör, Rémi Decker, Trip To Ireland, Amorroma , Urban Trad, Christian Merveille, Filippo Gambetta, Kevin Seddiki en Michel Godard. Maarten geeft vaak folkstages gitaar/samenspel en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.