MANdolinMAN cd & tour "HOUTEKIET"

De nieuwe plaat van MANdolinMAN is er! Na twee succesvolle albums met eigentijdse bewerkingen van traditionele muziek van bij ons gingen we samen met elektronica-muzikant Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine) nog een stap verder. Oude melodieën krijgen door het toevoegen van samples, beats en soundscapes een nieuwe, ongehoorde en organische sound. Voor dit nieuwe hoofdstuk vonden we inspiratie in een klassieker uit de Vlaamse literatuur: “Houtekiet” van Gerard Walschap. Een heidens evangelie dat vertelt over de oprichting van het dorp Deps door de onweerstaanbare en zwijgzame natuurmens Jan Houtekiet. De plaat werd gereleased door het referentielabel Trad Records.

Live spelen we dit in de formule van muziek-theater, waarbij acteur Jeroen Lenaerts (bekend als “Tim” uit de serie “Thuis”) het verhaal speelt, ondersteund door magnifieke projecties van artieste Lot Vandekeyebus. De eerste data zijn reeds gespeeld maar er komen nog een zestal concerten aan. Het is een prachtige voorstelling geworden, écht iets waar we heel trots op zijn! Kom absoluut kijken, wie weet zijn het wel de laatste concerten die we hiermee kunnen spelen.

Folk-curator CC Bree

Dit speelseizoen 2019-2020 heb ik de eer en het genoegen curator zijn voor de folk-programmatie van Cultuurhuis De Zeepziederij in Bree. Aan alle concerten zijn extra activiteiten gekoppeld zoals workshops, interviews en initiaties. Passeren doorheen het jaar met veel plezier de revue: Naragonia Quartet, Jim Boyes, Spilar, Tondo & Cadansky. Alle info op De Zeepziederij.